Feltöltve:

Rántott sárgabarack

timer 40
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

sárgabarack1 kilogramm
cukor2 evőkanál
liszt1 darab
tojás1 darab
zsemlemorzsa1 darab
olaj a sütéshez1 kevés
rizs1 bögre
tej1 bögre
víz1 bögre
cukor1 bögre
vaniliaaroma1 evőkanál
Ráma2 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A tejberizshez a hozzávalókat odatesszük főni. Ha jól összerotyogott, előmelegített sütőben egy kis ideig alacsony hőfokon lefedve pároljuk, majd elzárjuk a tüzet és hagyjuk, hogy a szemek megpuhuljanak. A kimagozott barackot cukros forróvízbe dobjuk, fél-egy percig főzzük, ez attól függ milyen érett a barack, majd a héját lehúzzuk. Lecsepegtetjük, egy fél barackot egy kiskanál segítségével megtöltünk tejberizzsel, egy másik féllel meg befedjük. Óvatosan bánunk vele nehogy szétessen. Panírozzuk, liszt, tojás, zsemlemorzsa és forró olajban szép pirosra sütjük. Nagyon finom, különleges, pikáns csemege.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem