tej | 7 dl |
búzara | 15 dekagramm |
cukor vagy édesítőszer ízlés szerint | 1 kevés |
vaníliás cukor | 1 csomag |
só | 1 csipetnyi |
citrom reszelt héja | 0.5 darab |
db.tojás | 2 darab |
liszt a nyújtáshoz | 1 kevés |
olaj a sütéshez | 1 liter |
kakaó vagy fahéj a tetejére | 1 kevés |
A tejet a cukorral és csipetnyi sóval felforralom, majd folytonos keverés mellett hozzáadom a búzadarát. Utána hozzáreszelem a citromhéjat, és beleteszem a vaníliás cukrot. Nagyon sűrűre főzöm és hagyom teljesen kihűlni, hogy megkeményedjen.
Utána enyhén lisztezett nyújtódeszkára borítom és nyújtófával, de lisztezett tenyérrel is lehet, 1 cm vastagágúra nyújtom, vagy lapogatom. Ezután egy 5,5 cm átmérőjű pohárral kiszaggatom, de késsel négyzet alakú is vágható, majd felvert tojásba mártom, és forró olajban aranybarnára sütöm.
Papírtörlőre kiszedem és kakaóval, vagy fahéjjal meghintem a tetejét.
Hozzászólások