Rántott zöldségek finom mártogatóssal
Rántott zöldségek finom mártogatóssal
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • zsemlemorzsa - 1 csomag
  • tojás - 4 darab
  • bors - 1 teáskanál
  • olaj - 2 dl
  • cukor - 1 teáskanál
  • tej - 1 dl
  • liszt - kilogramm
  • Delikát ételízesítő - 1 evőkanál
  • joghurt - 1 darab
  • gomba - 60 dekagramm
  • só - 1 evőkanál
  • brokkoli - 60 dekagramm
  • padlizsán - 3 darab
  • Globus Majonéz - 3 evőkanál
  • Globus Mustár - 1 teáskanál

Elkészítés:

  1. A brokkolit sós vízben félig megfőzzük. A gombát és a padlizsánt megpucoljuk és megmossuk. A padlizsánt felszeleteljük, besózzuk. A tojásokat felverjük, belerakjuk a fűszereket és a tejet. Tálcára rakjuk a lisztet és a zsemlemorzsát, majd bepanírozzuk a zöldségeket. Olajban kisütjük, papírtörlőn lecsepegtetjük.
  2. A mártogatós hozzávalóiból öntetet készítünk és a zöldségekkel együtt tálaljuk.