zsemlemorzsa | 1 csomag |
---|---|
tojás | 4 darab |
bors | 1 teáskanál |
olaj | 2 dl |
cukor | 1 teáskanál |
tej | 1 dl |
liszt | kilogramm |
Delikát ételízesítő | 1 evőkanál |
joghurt | 1 darab |
gomba | 60 dekagramm |
só | 1 evőkanál |
brokkoli | 60 dekagramm |
padlizsán | 3 darab |
Globus Majonéz | 3 evőkanál |
Globus Mustár | 1 teáskanál |
Rántott zöldségek finom mártogatóssal recept.
A brokkolit sós vízben félig megfőzzük. A gombát és a padlizsánt megpucoljuk és megmossuk. A padlizsánt felszeleteljük, besózzuk. A tojásokat felverjük, belerakjuk a fűszereket és a tejet. Tálcára rakjuk a lisztet és a zsemlemorzsát, majd bepanírozzuk a zöldségeket. Olajban kisütjük, papírtörlőn lecsepegtetjük.
A mártogatós hozzávalóiból öntetet készítünk és a zöldségekkel együtt tálaljuk.