Rama Vajas Íz | 1 evőkanál |
---|---|
tejföl | 1 dl |
sárgarépa | 20 dekagramm |
vöröshagyma | 1 darab |
tojás | 4 darab |
petrezselyemzöld | 1 csokor |
babérlevél | 1 darab |
fokhagymagerezd | 2 darab |
liszt | 2 evőkanál |
szalonna | 20 dekagramm |
kömény | 1 teáskanál |
pirospaprika | 1 evőkanál |
kelkáposztalevél | 2 darab |
karalábé | 10 dekagramm |
petrezselyemgyökér | 15 dekagramm |
Rántott leves zöldséggel és tojással a Levesek kategóriában
A húsos szalonnát megpirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát. Rátesszük a karikára vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, a felaprított kelkáposztalevelet és a felszeletelt karalábét.
Belezúzzuk a fokhagymát és rászórjuk a lisztet. Megszórjuk az őrölt pirospaprikával és azonnal felöntjük kb 2 liter vízzel. Beletesszük a babérlevelet, az őrölt köményt, a sót és borsot ízlés szerint. Felforraljuk, pár percig főzzük. Megszórjuk a vágott petrezselyemzölddel és óvatosan beleütjük a tojásokat, majd még egy-két percig főzzük. Tálaláskor a tejfölt hozzáadjuk.