Rántott leves pirított kenyérkockával, tojásleves
Rántott leves pirított kenyérkockával, tojásleves
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Olaj - 2 evőkanál
  • köménymag - 3 teáskanál
  • Liszt - 1 evőkanál
  • fűszerpaprika - 2 teáskanál
  • babérlevél - 2 darab
  • Delikát ételízesítő - 2 teáskanál
  • almaecet - 1 evőkanál
  • Tojás - 3 darab
  • szelet kenyér pirított kenyérkockának - 4 szelet

Elkészítés:

  1. Melegítsük fel olajat (ne legyen túl forró), majd adjuk hozzá a köménymagot. Pirítsuk egy percig. Adjuk hozzá a lisztet és kevergetve pirítsuk világos zsemleszínűre.
  2. Húzzuk félre a tűzről, szórjuk rá a fűszerpaprikát, öntsük fel bő 1 liter vízzel, ízesítsük Delikáttal, babérlevéllel és kevergetve forraljuk fel, főzzük 10 percig.
  3. A kenyeret kockázzuk fel, sütőben vagy szárazon (zsiradék hozzáadása nélkül) egy serpenyőben pirítsuk aranybarnára. Verjük fel a tojásokat. A levest ízlés szerint leszűrhetjük (így elkerülhetjük az egészben hagyott köménymagokat), ízesítsük az ecettel, majd vékony sugárban csorgassuk a forrásban lévő levesbe a felvert tojást. Kóstolás után ízesítsük Delikáttal, borssal, ha szükséges. Pirított kenyérkockákkal tálaljuk.