Feltöltve:

Rántott karfiol fokhagymás rizzsel, tartárral

timer 60
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

víz2 pohár
tejföl2 dl
karfiol1 kilogramm
tojás3 darab
bors csipetnyi
olaj liter
cukor1 teáskanál
tej2 evőkanál
Delikát ételízesítő1 evőkanál
rizs1 pohár
Knorr Fokhagymás Ízbomba1 darab
Globus Majonéz1 dl
Globus Mustár1 teáskanál
fokhagymakrém1 teáskanál

Rántott karfiol fokhagymás rizzsel, tartárral recept.

Elkészítés

1. lépés

A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, majd egy fazékba tesszük. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzáadunk a főzőléhez egy evőkanál ételízesítőt, hogy enyhén sós legyen a lé. A forrástól számított 3-5 percig főzzük. A lényeg, a karfiol ne puhuljon meg teljesen, mert akkor szét fog esni. Leszűrjük a karfiolt és hagyjuk hűlni egy kicsit.

2. lépés

Amíg hűl a karfiol, elkészítjük a tartárt. A hozzávalókat tetszőleges sorrendben egy tálba tesszük, majd jól elkeverjük. Érdemes megkóstolni, esetleg ha az ízlésünk úgy kívánja, adhatunk még hozzá egy kis cukrot, vagy majonézt.

3. lépés

Egy tányérba lisztet öntünk, egy másikba zsemlemorzsát. Egy tálba beleütjük a tojást, hozzáadjuk a tejet, a fokhagymakrémet és a kevés sót, majd jól felverjük egy villával. A karfiolokat egyenként megforgatjuk a lisztben, a tojásban, majd a zsemlemorzsában. Forró olajban aranybarnára sütjük.

4. lépés

Elkészítjük a rizst. Egy fedeles, kisebb méretű edénybe kevés olajat öntünk, ráöntjük a rizst, majd fehéredési pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a 2 bögre vizet, ételízesítővel ízesítjük és fedő alatt lassú tűzön gyakran megkeverve addig főzzük, amíg már alig van leve. Ekkor belemorzsoljuk az Ízbombát, összekeverjük, végül a hőtt elzárva alatta 10 percet pihentetjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem