Rántott hal krumplipogácsa csillagokkal recept.
Először készítsük elő a halat:
Megmossuk a szeleteket,papírtörlőre tesszük ,leszárítgatjuk majd besózzuk!
15 percre félre tesszük,ezalatt a só szépen átjárja a hússzeleteket!
Amíg a hal pihen ,elkészítjük a krumplipogácsákat!
Először is a meghámozott burgonyát megmossuk,apró kockára vágjuk és ételízesítős,sós vízben puhára főzzük!!
Amíg kihűl,elkészítjük a rántott halat!
A félretett halakat lisztbe,tojásba (ezt már külön ne sózzuk) és zsemlemorzsába forgatjuk,majd bő forró olajban szép aranybarnára sütjük!!!
A Krumplicsillagokhoz a főtt burgonyát ha már kihűlt összetörjük, belemorzsoljuk az élesztőt ,langyosítva hozzá öntjük az 1 dl tejet. Hozzátesszük a tojást,és annyi lisztet teszünk bele,amennyitől szép pogácsa tészta állagúra áll össze!! A lényeg hogy nyújtható legyen!
Lisztezett deszkára tesszük, ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és csillag formával kiszaggatjuk. Bő olajban kisütjük!