Rántott hal, fokhagymás steak burgonyával, paradicsom salátával a Főételek kategóriában
A paradicsom salátához a paradicsomokat félbe vágjuk, majd vékonyra szeleteljük. A vöröshagymát apró kockára vágjuk és a paradicsomhoz adjuk. Megsózzuk, borsozzuk és megszórjuk pici oregánóval. Készítünk egy ecetes, cukros öntetet, majd ráöntjük. A hűtőben kb. 1 óra alatt összeérleljük.
Közben a burgonyát meghámozzuk, majd 6 részre hosszában elvágjuk. Enyhén sós vízben megfőzzük, de ne túl puhára. Egy tálban összekeverünk 3 ek. olajat 3 gerezd zúzott fokhagymával, beletesszük a megfőtt burgonyát, megszórjuk steak fűszerkeverékkel és alaposan összeforgatjuk. Ezután az egészet egy tepsibe öntjük és a sütőben, ha lehet grill fokozaton, ropogósra sütjük.
Közben a megmosott halszeleteket meglocsoljuk a citromlével, majd 20 percet állni hagyjuk. Ezután leöblítjük, papírtörlővel felitatjuk a felesleges vizet és besózzuk, majd a szokásos módon panírozzuk, ( liszt, tojás, zsemlemorzsa) és olajban kisütjük