Feltöltve:

Rántott gombafejek, gombás, párolt rizzsel

timer 30
mood Közepes
person 2 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojás2 darab
bors1 teáskanál
petrezselyemzöld1 csokor
Knorr Zöldségleveskocka1 darab
Delikát ételízesítő2 teáskanál
gomba1 kilogramm
étolaj2 evőkanál
gyors rizs25 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A gombát tisztítsuk meg, távolítsuk el a tönköket, ezeket fogjuk megpárolva a rizshez adni. A petrezselymet mossuk meg és vágjuk össze nagyon apróra.

2. lépés

Egy edénybe tegyünk bele egy evőkanál étolajat, öntsük bele a rizst és pirítsuk meg. Amikor megpirult, adjuk hozzá a borsot, az ételízesítőt, keverjük össze és adjuk hozzá a zöldségkockából készült 4 dl leveslét, fedjük be, és lassú tűzön pároljuk.

3. lépés

A gombák tönkjét szeleteljük fel és olajon pici sóval pároljuk meg.

4. lépés

A gombafejeket panírozzuk be, (liszt, tojás, zsemlemorzsa) és forró olajban süssük ki. Amikor kisült, papírkéztörlőn csöpögtessük le, hogy ne szívja az olajat magába.

5. lépés

A rizshez amikor már majdnem teljesen puha, akkor adjuk hozzá a párolt gombát és keverjük össze. Ha még lenne rajta felesleges húslé, azt fedő nélkül párologtassuk el. Amikor végleg levesszük a tűzről, akkor az apróra vágott petrezselymet adjuk hozzá és keverjük össze.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem