Rántott gombafejek, gombás, párolt rizzsel recept.
A gombát tisztítsuk meg, távolítsuk el a tönköket, ezeket fogjuk megpárolva a rizshez adni. A petrezselymet mossuk meg és vágjuk össze nagyon apróra.
Egy edénybe tegyünk bele egy evőkanál étolajat, öntsük bele a rizst és pirítsuk meg. Amikor megpirult, adjuk hozzá a borsot, az ételízesítőt, keverjük össze és adjuk hozzá a zöldségkockából készült 4 dl leveslét, fedjük be, és lassú tűzön pároljuk.
A gombák tönkjét szeleteljük fel és olajon pici sóval pároljuk meg.
A gombafejeket panírozzuk be, (liszt, tojás, zsemlemorzsa) és forró olajban süssük ki. Amikor kisült, papírkéztörlőn csöpögtessük le, hogy ne szívja az olajat magába.
A rizshez amikor már majdnem teljesen puha, akkor adjuk hozzá a párolt gombát és keverjük össze. Ha még lenne rajta felesleges húslé, azt fedő nélkül párologtassuk el. Amikor végleg levesszük a tűzről, akkor az apróra vágott petrezselymet adjuk hozzá és keverjük össze.