Rántott csirkeszárny
Rántott csirkeszárny
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • egész csirkeszárny - 15 darab
  • Delikát Ételízesítő Csirkés ételekhez - 4 teáskanál
  • liszt - 12 dekagramm
  • zsemlemorzsa - 20 dekagramm
  • tojás - 3 darab
  • tej - 50 milliliter

Sütéshez

  • olaj - 400 milliliter

Elkészítés:

  1. A szárnyakat tisztítsuk meg alaposan, a szárnyvégeket vágjuk le. Forraljunk fel kb. 1 liter vizet, ízesítsük 2 tk Csirkés Delikát ételízesítővel, tegyük bele a szárnyakat és újraforrástól számítva 10-15 percig főzzük. Szedjük ki, hagyjuk kihűlni.
  2. Szárítsuk meg a combokat egy papírtörlő segítségével, szórjuk rá egyenletesen a maradék ételízesítőt, majd készítsük elő egy-egy tálba a lisztet, tojást, a zsemlemorzsát. A tojásokat fél deci tejjel együtt verjük fel, picit sózzuk is.
  3. Egyesével panírozzunk, először forgassuk meg a jó alaposan lisztben, aztán tojásban, csepegtessük jól le, végül a morzsába forgassuk, majd jól nyomkodjuk is rá a morzsát, a felesleget rázzuk le. Akkor jó, ha mindenütt egyenletesen fedi a panír.
  4. Ezután tegyük forró olajba, úgy hogy körülbelül félig lepje, csökkentsük a lángot közepesre és időnként megforgatva 7-9 perc alatt süssük készre. Papírtörlőre szedve csepegtessük le róla a felesleges zsiradékot.