Feltöltve:

Rántott csirkeszárny

timer 45
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

egész csirkeszárny15 darab
Delikát Ételízesítő Csirkés ételekhez4 teáskanál
liszt12 dekagramm
zsemlemorzsa20 dekagramm
tojás3 darab
tej50 milliliter

Sütéshez

olaj400 milliliter

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A szárnyakat tisztítsuk meg alaposan, a szárnyvégeket vágjuk le. Forraljunk fel kb. 1 liter vizet, ízesítsük 2 tk Csirkés Delikát ételízesítővel, tegyük bele a szárnyakat és újraforrástól számítva 10-15 percig főzzük. Szedjük ki, hagyjuk kihűlni.

  2. 2. lépés

    Szárítsuk meg a combokat egy papírtörlő segítségével, szórjuk rá egyenletesen a maradék ételízesítőt, majd készítsük elő egy-egy tálba a lisztet, tojást, a zsemlemorzsát. A tojásokat fél deci tejjel együtt verjük fel, picit sózzuk is.

  3. 3. lépés

    Egyesével panírozzunk, először forgassuk meg a jó alaposan lisztben, aztán tojásban, csepegtessük jól le, végül a morzsába forgassuk, majd jól nyomkodjuk is rá a morzsát, a felesleget rázzuk le. Akkor jó, ha mindenütt egyenletesen fedi a panír.

  4. 4. lépés

    Ezután tegyük forró olajba, úgy hogy körülbelül félig lepje, csökkentsük a lángot közepesre és időnként megforgatva 7-9 perc alatt süssük készre. Papírtörlőre szedve csepegtessük le róla a felesleges zsiradékot.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem