Feltöltve:

Rántott csirkemell

timer 15
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

csirkemell filé60 dekagramm
tej200 milliliter
fokhagymagerezd2 darab
tojás2 darab
liszt4 evőkanál
zsemlemorzsa10 evőkanál
Delikát Ételízesítő Csirkés ételekhez2 teáskanál
őrölt bors3 csipetnyi
olaj400 milliliter

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A húst nem szükséges klopfolni. A hússzeleteket pácoljuk fokhagymával, borssal ízesített tejben 1 éjszakán, de legalább 3 órán keresztül. A pácból kivett hússzeleteket alaposan szárogassuk le papírtörlőn, majd szórjuk meg a Csirkés Delikát Ételízesítővel.

  2. 2. lépés

    A szeleteket egyesével forgassuk szitált lisztbe, mártsuk kevés tejjel simára kevert tojásba, csepegtessük jól le és tegyük szitált zsemlemorzsába. Húzzunk a szelet tetejére a morzsából, erőteljesen nyomkodjuk rá, fordítsuk át, és ezen az oldalon is jól nyomkodjuk rá a morzsát, úgy hogy a morzsa egyenletesen fedjen. A felesleges zsemlemorzsát jól rázzuk le.

  3. 3. lépés

    Tegyük forró olajba, majd csökkentsük a lángot közepesre. Időnként megforgatva süssük készre 4-5 perc alatt. Papírtörlőre szedve csepegtessük le róla a felesleges zsiradékot.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Rántott csirke

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Rántott csirkecomb

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0

Rántott csirkeszárny

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0

Rántott csirke és karfiol

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0

Csirkecomb falatok diós bundában

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Bundázott csirkeszárny

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0