Feltöltve:

Rántott csirkemell

timer 15
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

csirkemell filé60 dekagramm
tej200 milliliter
fokhagymagerezd2 darab
tojás2 darab
liszt4 evőkanál
zsemlemorzsa10 evőkanál
Delikát Ételízesítő Csirkés ételekhez2 teáskanál
őrölt bors3 csipetnyi
olaj400 milliliter

Elkészítés

1. lépés

A húst nem szükséges klopfolni. A hússzeleteket pácoljuk fokhagymával, borssal ízesített tejben 1 éjszakán, de legalább 3 órán keresztül. A pácból kivett hússzeleteket alaposan szárogassuk le papírtörlőn, majd szórjuk meg a Csirkés Delikát Ételízesítővel.

2. lépés

A szeleteket egyesével forgassuk szitált lisztbe, mártsuk kevés tejjel simára kevert tojásba, csepegtessük jól le és tegyük szitált zsemlemorzsába. Húzzunk a szelet tetejére a morzsából, erőteljesen nyomkodjuk rá, fordítsuk át, és ezen az oldalon is jól nyomkodjuk rá a morzsát, úgy hogy a morzsa egyenletesen fedjen. A felesleges zsemlemorzsát jól rázzuk le.

3. lépés

Tegyük forró olajba, majd csökkentsük a lángot közepesre. Időnként megforgatva süssük készre 4-5 perc alatt. Papírtörlőre szedve csepegtessük le róla a felesleges zsiradékot.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem