Rántott csirkecomb majonézes burgonya salátával a Főételek kategóriában
Saláta: A burgonyákat meghámozzuk és felkarikázzuk, majd feltesszük bő vízben főni. Sózzuk, és beletesszük az ecetet. Az ecet azért kell, hogy ne essen szét a burgonyánk. Kb. 30 perc alatt kész lesz. Leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. Elkészítjük a mártást hozzá: a majonézt, a tejföllel, csipet sóval és borssal, a porcukorral alaposan elkeverjük. A hagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk. A kihűlt burgonyát, a hagymával és a mártással alaposan összekeverjük, de óvatosan! Hűtőben állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek!
A csirkecombokat alaposan megtisztítjuk, kicsontozzuk és besózzuk. 10 percet állni hagyjuk, majd bepanírozzuk. A panírozáshoz kimérjük külön tányérokba a lisztet, zsemlemorzsát, a tojásokat is külön tányérba törjük fel. A tojást kissé felverjük egy csipet sóval. A panírozás menete: előbb lisztbe forgatjuk meg a húst, majd belemártjuk a tojásba, és végül a zsemlemorzsába forgatjuk. Bő forró olajban fedő alatt kisütjük a rántott csirke combokat.