Rántott csirke, fűszeres sült burgonya sütőben sütve
Rántott csirke, fűszeres sült burgonya sütőben sütve
  • timer120 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 5 dekagramm
  • zsemlemorzsa - 20 dekagramm
  • tojás - 3 darab
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • burgonya - 1 kilogramm
  • liszt - 20 dekagramm
  • csirkecomb - 6 darab

Elkészítés:

  1. A csirkecombokat elvágjuk ketté, alaposan megmossuk, kicsit besózzuk, majd bepanírozzuk. Liszt, tojás, zsemlemorzsa.
  2. Tepsibe tesszük és mindegyik combra 1 evőkanál olajat öntünk, majd betesszük a sütőbe és 180 fokon 50 percig sütjük. Ezután megfordítjuk a tepsiben a combokat és visszatesszük sülni még 40 percre, amíg szép pirosak nem lesznek.
  3. Amíg az első oldal sül, a burgonyákat is elkészítjük. Meghámozzuk őket, majd egy deszkán bevágjuk őket, vigyázva arra, hogy ne vágjuk végig, mert akkor szétesnek.
  4. Ha bevagdostuk őket, akkor egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és fűszeres margarinnal megkenjük őket. A fűszeres margarin: egy kis tálba felolvasztunk 5 dkg Ramát, a fokhagyma gerezdjeinket fokhagymanyomón belenyomjuk és delikátot adunk hozzá. Ha megfordítottuk a combokat és már a második oldaluk sül, akkor ez is mehet be sütőbe a combok alá, a sütő alsó részébe. 180 fokon 50 perc alatt megsülnek. Ha kivettük a combokat akkor lehet picit még pirítani a burgonyák tetejét, kb 10 percig.