Feltöltve:

Rántott bárányszelet rántott zöldpetrezselyemme

timer 30
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

zsemlemorzsa12 dekagramm
Knorr Magyaros Fűszervarázs1 evőkanál
tojás3 darab
petrezselyemzöld1 csokor
olaj3 dl
liszt8 dekagramm
báránycomb60 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A báránycombot nyolc egyforma nagyságú szeletre vágjuk, nagyon enyhén kiveregetjük és fűszerezzük.

  2. 2. lépés

    Lisztbe, habart tojásba, majd zsemlemorzsába bundázzuk, és bő, forró olajba téve, mindkét oldalát szép pirosra sütjük.

  3. 3. lépés

    A zöldpetrezselyem szárát eltávolítjuk, megmossuk és tiszta asztalkendővel szárazra itatjuk. Kevés liszttel megszórjuk, vagy lisztbe mártjuk, ügyelve arra, hogy ne sok liszt tapadjon rá, és egy kisebb fém levesszűrőbe tesszük. A szűrőt a forró olajba merítjük, míg a petrezselyem kissé ropogóssá sült.

  4. 4. lépés

    Tálaláskor a frissen sütött burgonya mellé helyezzük a hússzeleteket, tetejére halmozzuk a rántott petrezselymet.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek