liszt | 40 dekagramm |
szódabikarbóna | 1 teáskanál |
Ráma | 5 dekagramm |
tej | 3 evőkanál |
méz | 3 evőkanál |
porcukor | 15 dekagramm |
fahéj vagy mézes süteménypor | 1 teáskanál |
tojás | 1 darab |
tojás | 6 darab |
liszt | 6 evőkanál |
6 tojásból piskótát sütünk. Nagy tepsiben (a tűzhely tepsijében).
A Ramát, a cukrot, a tejet, a mézet gőz felett összemelegítem, beleütöm a tojást, hozzákeverem a lisztet, és a szódabikarbónát, majd összegyúrom. Három egyenlő részre osztom, és a tepsi hátán 3 lapot sütök (a piskótás tepsit használom).
Tejből és pudingból krémet főzök, langyosan hozzákeverem a habosított margarint, a kihűlt lapokat összerakom a következőképpen: alul lap - krém - piskóta - lekvár - lap - krém - lap - csoki máz.
Hozzászólások