Feltöltve:

Rakott gombóc

timer 50
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Ráma18 dekagramm
liszt15 dekagramm
cukor15 dekagramm
sütőpor1 teáskanál
0.5 teáskanál
tojás2 darab
brandy5 cl
őrölt fahéj2 teáskanál

Elkészítés

1. lépés

A cukrot meg a fahéjat összekeverjük és félretesszük. A lisztet átszitáljuk, belekeverjük a sót meg a sütőport és összedolgozzuk 8 dkg forgácsokra szelt Ramával. A tojásokat 5 dkg cukorral felverjük, és kis adagokban a lisztes keverékhez dolgozzuk, hogy lágy tésztát kapjunk.

2. lépés

Egy lábasban kevés sóval vizet forralunk, a tésztából forró vízbe mártott kanállal gombócokat formázunk és négyesével a forrásban lévő vízbe eresztjük. Azért ne tegyünk többet a vízbe, mert a gombócok megkeményednek. 10 percig fedő nélkül forraljuk, majd szűrőkanállal Ramával kikent sütőtálba tesszük, lefedjük, és melegen tartjuk.

3. lépés

A vizet ismét felforraljuk és újabb gombócadagot teszünk bele. Ha már a fele mennyiség megfőtt, megszórjuk a fahéjas cukor felével, majd folytatjuk a főzést.

4. lépés

Ha már minden gombóc a tálban van, rászórjuk a maradék fahéjas cukrot.

5. lépés

2,5 dl-t lemérünk a gombóc főzővizéből, feloldjuk benne a maradék Ramát, beleöntjük a brandyt és a tésztára locsoljuk. Tálalásig melegen tartjuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem