Feltöltve:

Rakott epres tallér

timer 50
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A díszítéshez

eper1 darab
menta1 darab
porcukor1 darab

A tésztához

liszt9 dekagramm
cukor12.5 dekagramm
Ráma5 dekagramm
száraz vörösbor1 dl

A krémhez

túró20 dekagramm
méz1 evőkanál
őrölt fahéj1 kevés
száraz vörösbor1.5 dl
cukor4.5 dekagramm
szamóca20 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A lisztből, 1 dl vörösborból, a cukorból és a felolvasztott Ramaból tésztát gyúrok, majd fél órán át hűtőben pihentetem. Közben sütőpapírral kibélelek egy tepsit, ebbe dolgozom bele egyenletesen a tésztát, és előmelegített, 180 fokos sütőben 10-15 percig sütöm. Amint a tészta széle barnulni kezd, kiveszem, és a még meleg tésztából négyzeteket vágok ki. A túrót habosra keverem, közben hozzáadom a fahéjat és a mézet. A töltelékhez összefőzöm a vörösbort a cukorral, kis lángon elforralom a folyadék felét, beleszórom a szamócát, leveszem a tűzről, és kihűtöm. Az így elkészített alapanyagokból végül megépítem a háromszögeket. Minden adaghoz három tésztalap, két réteg krém, és néhány kanál vörösboros szamóca szükséges.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem