Rakott zöldségek sült paprikával és sajttal
Rakott zöldségek sült paprikával és sajttal
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • fokhagyma gerezd - 2 darab
  • paradicsom - 500 gramm
  • petrezselyemzöld - 1 csokor
  • sajt - 300 gramm
  • burgonya - 0.5 kilogramm
  • olíva olaj - 2 evőkanál
  • Knorr Zöldségleveskocka - 1 darab
  • zöld paprika - 1 darab
  • cukkini - 1 darab
  • piros paprika - 1 darab
  • vörösborecet - 1 evőkanál
  • sárga paprika - 1 darab
  • szárított chili paprika - 1 teáskanál

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Tegyük a megmosott kaliforniai paprikákat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és süssük őket addig, hogy a héjuk kezdjen feketedni.
  2. Knorr leveskockás vízben főzzük meg a megpucolt, szeletekre vágott burgonyát, de maradjon egy kicsit kemény.
  3. Vágjuk apróra a petrezselyem zöldet és a fokhagymát. Keverjük össze őket az ecettel. Reszeljük le a sajtot. Vágjuk vékony szeletekre a cukkinit. Keverjük ezt össze a zöldségekkel és egy kis olíva olajjal.
  4. Egy hőálló tálat kenjünk ki olíva olajjal. Rakjuk le a burgonyaszeleteket, szórjuk meg a sajt 1/3-ával, rakjuk le a paprikákat és a cukkinit, majd szórjuk meg ismét 1/3 rész sajttal.
  5. Tegyünk rá paradicsomszeleteket, szórjuk meg chili paprikával és a maradék sajttal. Süssük 180 fokos sütőben 30 percig.
  6. Ha megsült a paprika, tegyük be őket egy mély tálba és takarjuk be fóliával. Pár perc múlva könnyedén le tudjuk húzni a héjukat és ki tudjuk szedni a magokat. Vágjuk föl a paprikákat csíkokra.