fokhagyma gerezd | 2 darab |
---|---|
paradicsom | 500 gramm |
petrezselyemzöld | 1 csokor |
sajt | 300 gramm |
burgonya | 0.5 kilogramm |
olíva olaj | 2 evőkanál |
Knorr Zöldségleveskocka | 1 darab |
zöld paprika | 1 darab |
cukkini | 1 darab |
piros paprika | 1 darab |
vörösborecet | 1 evőkanál |
sárga paprika | 1 darab |
szárított chili paprika | 1 teáskanál |
Rakott zöldségek sült paprikával és sajttal a Főételek kategóriában
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Tegyük a megmosott kaliforniai paprikákat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és süssük őket addig, hogy a héjuk kezdjen feketedni.
Knorr leveskockás vízben főzzük meg a megpucolt, szeletekre vágott burgonyát, de maradjon egy kicsit kemény.
Vágjuk apróra a petrezselyem zöldet és a fokhagymát. Keverjük össze őket az ecettel. Reszeljük le a sajtot. Vágjuk vékony szeletekre a cukkinit. Keverjük ezt össze a zöldségekkel és egy kis olíva olajjal.
Egy hőálló tálat kenjünk ki olíva olajjal. Rakjuk le a burgonyaszeleteket, szórjuk meg a sajt 1/3-ával, rakjuk le a paprikákat és a cukkinit, majd szórjuk meg ismét 1/3 rész sajttal.
Tegyünk rá paradicsomszeleteket, szórjuk meg chili paprikával és a maradék sajttal. Süssük 180 fokos sütőben 30 percig.
Ha megsült a paprika, tegyük be őket egy mély tálba és takarjuk be fóliával. Pár perc múlva könnyedén le tudjuk húzni a héjukat és ki tudjuk szedni a magokat. Vágjuk föl a paprikákat csíkokra.