Rakott zöldség a Főételek kategóriában
A zöldségeket mossuk meg. A padlizsán és cukkini két végét vágjuk le, hosszában vágjuk szeletekre, héjával együtt használjuk fel. A paradicsomot és virslit karikázzuk fel. A lilahagymát vágjuk félbe majd szeletekre. A padlizsánt sózzuk meg és szűrőbe téve, hagyjuk hogy kiengedje a keserű ízét. A cukkinit a delikáttal szórjuk meg. A sajtot reszeljük le.
A padlizsánt öblítsük le. Papírtörlővel szárítsuk meg. Teflon edénybe tegyünk olajat. A padlizsánt és cukkinit süssük elő. A hagymát pároljuk 2-3 percet. A karikázott virslit is megpiríthatjuk, de nyersen is tehető a rakottasba.
A zöldségeket rétegezzük tepsibe. Padlizsán, paradicsom, hagyma, virsli és cukkini. Tetejét megszórjuk a reszelt sajttal. A tepsit befedjük alufólíával.
180 fokra előmelegített sütőben süssük 30 percet. Ekkor vegyük le róla a fóliát és süssük még 15-20 percet, hogy a sajt a tetejére piruljon. Tálaljuk.