Rakott zöldbab
Rakott zöldbab
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • vágott zöldbab - 60 dekagramm
  • darálthús - 50 dekagramm
  • Kolozsvári szalonna - 5 dekagramm
  • kis fej vöröshagyma - 1 darab
  • fűszerpaprika - 2 teáskanál
  • rizs - 15 dekagramm
  • Knorr Erőleveskocka - 2 darab
  • Delikát ételízesítő - 2 teáskanál
  • tojás - 1 darab
  • tejföl (kis pohár) - 1 darab
  • kis csokor kapor - 1 darab

Elkészítés:

  1. Forraljunk fel 1.5 liter vizet, ha friss babbal dolgozunk, tisztítsuk meg, vágjuk 5-6 cm-es darabokra. A forrásban levő vizet ízesítsük 2 tk Delikáttal.
  2. Tegyük bele a vágott zöldbabot és főzzük 3-4 percig. Szedjük ki szűrőkanállal.
  3. A még forrásban lévő főzőlében főzzük meg a rizst (kb. 15-17 perc).
  4. Ezalatt kevés olajon olvasszuk ki a kockára vágott szalonnát, pirítsuk meg rajta a finomra vágott vöröshagymát.
  5. Húzzuk félre a tűzről, szórjuk rá a fűszerpaprikát.
  6. Adjuk hozzá a darált húst, kevergetve pirítsuk, adjuk hozzá a Knorr Erőleves kockákat, szükség szerint kevés vizet, és lassú tűzön, kevergetve pároljuk 4-5 percig.
  7. Szűrjük le a rizst, csepegtessük jól le. Egy hőálló tepsi aljára terítsük ki az előfőzött bab felét. Tegyük rá a leszűrt, főtt rizst.
  8. Borítsuk be a darált hússal. Végül fedjük be a maradék babbal.
  9. A tejfölt keverjük simára kevés meleg vízzel. Keverjük hozzá a tojást, finomra vágott kaprot.
  10. A tejföllel locsoljuk meg a bab tetejét. Tegyük 175°C-ra előmelegített sütőbe és süssük készre 20 perc alatt.