Rakott zöldbab
Rakott zöldbab
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 1 evőkanál
  • tejföl - 5 dl
  • vöröshagyma - 1 darab
  • tojás - 2 darab
  • zöldbab - 1 kilogramm
  • sajt - 20 dekagramm
  • rizs - 20 dekagramm
  • darált hús - 70 dekagramm

Elkészítés:

  1. A zöldbabot megmossuk, megfőzzük sós vízben. A rizst megfőzzük szintén sós vízben. A margarinon megpirítjuk a feldarabolt hagymát, majd a darált húst is hozzáadjuk, pirítjuk, pároljuk, közben sóval, borssal ízesítjük.
  2. A megfőtt zöldbabot leszűrjük, egy sütőedénybe tesszük a felét, majd rá a rizst, aztál a darált húst. A tejfölt összekeverjük a tojással, ízesítjük ízlés szerint, majd rálocsoljuk a darált húsra. Ezután a maradék zöldbabot is rátesszük. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
  3. Sütőben 180 fokon kb. 50 percig sütjük.