Rakott tészta spanyolosan, kolbásszal, paprikával és olíva bogyóval
Rakott tészta spanyolosan, kolbásszal, paprikával és olíva bogyóval
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 3 dl
  • sajt - 10 dekagramm
  • füstölt kolbász - 10 dekagramm
  • olíva olaj - 1 evőkanál
  • piros kaliforniai paprika - 1 darab
  • Knorr Lasagne alap - 1 csomag
  • darált hús - 50 dekagramm
  • penne - 35 dekagramm
  • fekete olívabogyó - 5 dekagramm

Elkészítés:

  1. A pennét főzzük meg bő sós vízben. De ne főzzük meg teljesen, mert a sütőben is tovább fog puhulni. Ha kész, szűrjük le és jól csepegtessük le.
  2. A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra. Egy kevés olíva olajon pirítsuk meg a darált húst. Adjuk hozzá a kb. 2 cm-es kockákra vágott paprikát és a karikákra vágott kolbászt. Óvatosan kevergetve pároljuk addig, míg el nem fövi a levét.
  3. Ekkor öntsük föl 3 dl vízzel és adjuk hozzá a Knorr tasak tartalmát és a karikákra vágott olíva bogyókat. Keverjük el és kis lángon, időnként megkeverve, főzzük 5 percig.
  4. Majd keverjük hozzá aközben megfőtt tésztát. Öntsük a tésztát egy hőálló tálba. Szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal és tegyük be a sütőbe. 10-12 perc múlva, vagy amikor a sajt szépen ráolvadt, vegyük ki a sütőből és tálaljuk.