Rakott tészta spanyolosan, kolbásszal, paprikával és olíva bogyóval
receptmuhely.hu
timer40 perc
moodKönnyű
person4 fő
Hozzávalók:
víz
- 3 dl
sajt
- 10 dekagramm
füstölt kolbász
- 10 dekagramm
olíva olaj
- 1 evőkanál
piros kaliforniai paprika
- 1 darab
Knorr Lasagne alap
- 1 csomag
darált hús
- 50 dekagramm
penne
- 35 dekagramm
fekete olívabogyó
- 5 dekagramm
Elkészítés:
A pennét főzzük meg bő sós vízben. De ne főzzük meg teljesen, mert a sütőben is tovább fog puhulni. Ha kész, szűrjük le és jól csepegtessük le.
A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra. Egy kevés olíva olajon pirítsuk meg a darált húst. Adjuk hozzá a kb. 2 cm-es kockákra vágott paprikát és a karikákra vágott kolbászt. Óvatosan kevergetve pároljuk addig, míg el nem fövi a levét.
Ekkor öntsük föl 3 dl vízzel és adjuk hozzá a Knorr tasak tartalmát és a karikákra vágott olíva bogyókat. Keverjük el és kis lángon, időnként megkeverve, főzzük 5 percig.
Majd keverjük hozzá aközben megfőtt tésztát. Öntsük a tésztát egy hőálló tálba. Szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal és tegyük be a sütőbe. 10-12 perc múlva, vagy amikor a sajt szépen ráolvadt, vegyük ki a sütőből és tálaljuk.