Feltöltve:

Rakott tészta sertéshúsból

timer 60
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz10 dekagramm
tejföl2 evőkanál
paradicsom1 darab
vöröshagyma3 darab
bors1 teáskanál
sajt15 dekagramm
sertéshús1 kilogramm
Delikát ételízesítő1 teáskanál
kömény1 teáskanál
1 teáskanál
zöldpaprika1 darab
pirospaprika1 evőkanál
csavart tészta1 kilogramm
gulyáskrém1 teáskanál

Elkészítés

1. lépés

Tegyünk fel egy fazékba vizet forrni úgy, hogy tegyük bele a sót és a margarint. Ha forr a víz, tegyük bele a tésztát és kb 8-10 percig lassabb tűzön főzzük. Nem kell teljesen puhára, mert a sütőben amíg átsül a raguval, addig is puhulni fog.

2. lépés

Amíg felforr a víz és elkészül a tészta, készítsük el a ragut. A Rama margarint olvasszuk fel. A hagymát vágjuk apró kockára, a paradicsomot hámozzuk meg, kockázzuk fel, a paprikát is vágjuk apró kockára és a felaprított zöldségféléket tegyük rá az olvasztott margarinra, picit sózzuk és pároljuk meg fedő alatt, de vigyázzunk, a margarin meg ne égjen.

3. lépés

Fő a tészta, párolódik a ragu, addig reszeljük le a sajtot és a sütőedényt kenjük ki a Rama margarinnal.

4. lépés

A hagyma ha megpárolódott, tegyük rá a darált húst és pirítsuk mindaddig amíg a hús kifehéredik. Ekkor a borsot, a Knorr Delikát 8 ételízesítőt és a köményt tegyük rá, majd fedjük le, hagy párolódjanak, össze és a hús is hagy puhuljon meg.

5. lépés

Tésztaszűrő segítségével szűrjük le a tésztát, hideg vízzel alaposan öblítsük le és ha lecsurgott, a felét egyenletesen elosztva tegyük a kikent edénybe.

6. lépés

Rakott tészta sertéshúsból elkészítés 6. lépés képe

Amikor a hús már majdnem puha, adjuk hozzá a pirospaprikát, a gulyáskrémet és jól keverjük össze. Vigyázzunk, hogy a paprika meg ne égjen, mert keserű lesz az ételünk. Adjuk hozzá a két kanál tejfölt és keverjük össze.

7. lépés

Rakott tészta sertéshúsból elkészítés 7. lépés képe

Tegyük a ragut kikent edénybe tett tésztára és egyenletesen oszlassuk el.

8. lépés

Rakott tészta sertéshúsból elkészítés 8. lépés képe

A maradék tésztát tegyük bele abba az edénybe amiben a ragu főtt és jól keverjük el benne, hogy semmi szaft ne menjen veszendőbe. Ezt a tésztát tegyük a ragu tetejére.

9. lépés

Rakott tészta sertéshúsból elkészítés 9. lépés képe

A tészta tetejét egyenletesen borítsuk be tejföllel és szórjuk rá a reszelt sajtot.

10. lépés

Rakott tészta sertéshúsból elkészítés 10. lépés képe

Tegyük sütőbe és 190-200 c fokon, kb 30 percig süssük. Amikor a sajt szépen megpirul a tetején, akkor van kész.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem