Rakott tészta karfiollal és darált hússal
Rakott tészta karfiollal és darált hússal
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 1 evőkanál
  • tej - 3 dl
  • póréhagyma - 12 dekagramm
  • reszelt sajt - 15 dekagramm
  • penne tészta - 30 dekagramm
  • darált hús - 40 dekagramm
  • karfiolrózsa - 20 dekagramm
  • Knorr Sajtszószos csirkés penne alap - 1 csomag

Elkészítés:

  1. Főzzük meg a pennét bő, sós, lobogó vízben, de hagyjuk kicsit roppanósra.
  2. Szintén főzzük meg a karfiolrózsákat is pár perc alatt. Ha készen vannak, hűtsük le őket hideg vízben.
  3. Közben tisztítsuk meg és vágjuk apróra a póréhagymát. Egy serpenyőben forrósítsunk fel margarint és fonnyasszuk meg rajta a póréhagymát. Majd adjuk hozzá a húst és pirítsuk fehéredésig.
  4. Öntsük hozzá a tejet és a Knorr-tasak tartalmát. Jól keverjük el és hozzuk forrásba. Kis-közepes lángon főzzük 4-5 percig. állandóan kevergetve.
  5. Majd keverjük össze a tésztával és a karfiollal. Tegyük egy hőálló tálba és szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal. Tegyük 200 fokos sütőbe 10-15 percre, míg a sajt szépen ráolvad a tetejére.