Rakott tészta karfiollal és darált hússal a Főételek kategóriában
Főzzük meg a pennét bő, sós, lobogó vízben, de hagyjuk kicsit roppanósra.
Szintén főzzük meg a karfiolrózsákat is pár perc alatt. Ha készen vannak, hűtsük le őket hideg vízben.
Közben tisztítsuk meg és vágjuk apróra a póréhagymát. Egy serpenyőben forrósítsunk fel margarint és fonnyasszuk meg rajta a póréhagymát. Majd adjuk hozzá a húst és pirítsuk fehéredésig.
Öntsük hozzá a tejet és a Knorr-tasak tartalmát. Jól keverjük el és hozzuk forrásba. Kis-közepes lángon főzzük 4-5 percig. állandóan kevergetve.
Majd keverjük össze a tésztával és a karfiollal. Tegyük egy hőálló tálba és szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal. Tegyük 200 fokos sütőbe 10-15 percre, míg a sajt szépen ráolvad a tetejére.