"A rakott tésztáról
A rakott tészta gyorsan és olcsón elkészíthető és az egész család számára kiváló vacsora. Ha sokáig dolgozunk és nem jut sok idő a főzésre, nagyon praktikus megoldást nyújthat az ízletes rakott tészta! Télen-nyáron kitűnő, és könnyen formálhatjuk a saját ízlésünk szerint. A legjobb benne, hogy nem kell órákat eltölteni a konyhában, csak gyorsan kifőzni a tésztát, feldobni a kedvenc szószunkkal, pár zöldséggel vagy igény szerint hússal, aztán reszelünk rá egy kis sajtot, és már mehet is a sütőbe! Elkészíthetjük bolognai raguval, tejszínes csirkemellel, grillezett zöldségekkel vagy akár besameles mártással is. A rakott tésztában az még a nagyszerű, hogy akár maradék tésztából is készíthető, és egyszerűen hozzáadhatunk bármilyen zöldséget vagy húst, amit éppen a hűtőben találunk. Szinte bármilyen tésztát használhatunk hozzá: pennét, szarvacskákat, farfellét vagy bármit, ami megnyeri tetszésünket. A rakott tésztát elkészíthetjük olaszosan is, ehhez nem is kell más, csak minőségi paradicsomszósz, fokhagyma, mozzarella, és egy kis bazsalikom – lehet, hogy még a hűtőben is felleljük ezeket a hozzávalókat. Továbbá a rakott tészta nem csak sósan, de édesen is megállja a helyét. Ha szeretnénk túllépni a sajtos-sonkás rakott tésztán, egyszerűen készíthetünk helyette egy ízletes édes rakott tésztát dióval, lekvárral vagy mákkal. Kipróbálhatjuk a diós-lekváros metéltet is, aminek az elkészítése ugyancsak nem telik sok időbe, viszont biztos siker lesz! A rakott tészta minden nemében egyszerű és nagyszerű, mi pedig csak ajánlani tudjuk!
"
A tésztát kifőzzük a terméken található utasítás szerint. A szalonnát felkockázzuk és az 1 evőkanál olajon lepirítjuk.
A tejfölt kikeverjük a tojással és ízlés szerinti ételízesítővel. Egy tálba öntjük a tésztát, hozzáadjuk a szalonnát a szaftjával együtt. Ráöntjük a tojásos tejfölt és jól összekeverjük.