Rakott spárga
Rakott spárga
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 5 dl
  • sajt - 15 dekagramm
  • spárga - 1 csomag
  • sertéstarja - 40 dekagramm

Elkészítés:

  1. A spárga szárait forrásban levő vízben 6-8 percig főzzük, vastagságtól függően.
  2. Rama margarinnal kikent tepsibe lefektetünk egy réteg leszűrt spárgát. Erre jöhet a felkockázott tarja. Az egészet megszórjuk sajttal, majd megint egy réteg spárga-tarja-sajt-spárga. Az utolsó réteg spárga legyen. Ezt nem csak a rétegezésnél hasznát sajttal szórjuk meg, de hinthetünk rá parmezánt is és az egészet bőségesen meglocsoljuk tejföllel.
  3. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a teteje.