Feltöltve:

Rakott savanyú káposzta

timer 90
mood Közepes
person 8 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz3 evőkanál
víz9 dl
tejföl3 dl
vöröshagyma2 darab
olaj4 evőkanál
savanyú káposzta1 kilogramm
Knorr Pörköltízesítő kocka1 darab
Delikát ételízesítő1 teáskanál
rizs6 dl
1 evőkanál
pirospaprika2 evőkanál
őrölt kömény3 csipetnyi
darált hús1 kilogramm
őrölt bors1 teáskanál

Rakott savanyú káposzta a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Elsőként a rizst készítjük el.
Az olajra öntjük a 6 dl rizst és a legkisebb rózsán pirítani kezdjük. Fakanállal kevergessük, nehogy odakapjon. Rendesen pirítsuk meg, mikor már látjuk, hogy egy kis színe van, akkor másfélszer annyi vizet öntünk rá, megsózzuk és megszórjuk delikáttal.
Fedőt teszünk rá, takarékra állítjuk a lángot és körülbelül fél óra alatt megdagadnak a rizsszemek. Ha készen van, puha, akkor lekapcsoljuk és a fedőt rajta hagyva félre tesszük.

2. lépés

Közben a darált húsos pörkölthöz fogunk neki, miközben a rizs puhul.
A 4 evőkanál olajon megdinszteljük az apró kockára vágott hagymát.
1 teáskanálnyi sóval meghintjük, ezáltal könnyebben elpárolog majd a víz a hagymából és előbb lesz üveges. Ha túl gyorsan párologna el a hagyma saját leve, de még nem "puha" a hagyma, akkor kevés vizet öntsünk alá és tegyünk rá fedőt.

3. lépés

Amint megpuhult, összeesett megszórjuk pirospaprikával, sóval, borssal és őrölt köménnyel, majd azonnal felöntjük egy kis vízzel, mert a pirospaprika könnyen megég és keserű lesz az étel.
Ráöntjük a húst és addig kevergetjük, míg kifehéredik, majd felöntjük körülbelül 3 dl vízzel és fedő alatt puhára főzzük. Ha már forr, beledobjuk a pörkölt kockát, keverjük, míg feloldódik és hagyjuk tovább főni.

4. lépés

Ha megpuhult a hús levesszük a fedőt és ha sok víz maradt rajta, akkor kicsit hagyjuk még fedő nélkül rotyogni, ezáltal kicsit veszít a szaftjából, de azzal is felhasználhatjuk.

5. lépés

Ha nem szeretjük a nagyon savanyú káposztát, akkor hideg víz alatt átöblíthetjük, így kicsit "kimossuk" az ízét.
Ha így teszünk, akkor a víz után alaposan nyomkodjuk ki a káposztát.

6. lépés

Rakott savanyú káposzta elkészítés 6. lépés képe

Egy 39 x 23 cm-es, legalább 10 cm magas falú tepsit kikenünk kevés margarinnal, majd az aljára leterítünk egy réteg káposztát. Erre simítunk egy réteg húst, majd egy réteg rizst is.
Ezt addig ismételjük, amíg el nem fogynak a hozzávalók, de figyeljünk, hogy a legfelső réteg káposzta legyen.
Tehát káposzta, hús, rizs, káposzta, hús, rizs és végül káposzta. Ennyi réteg jön ki ebből az adagból.

7. lépés

Rakott savanyú káposzta elkészítés 7. lépés képe

A sütőt 220 fokra előmelegítjük.

8. lépés

Rakott savanyú káposzta elkészítés 8. lépés képe

A rakottasunk tetejére kenjük a simára kevert tejfölt, majd betoljuk a meleg sütőbe és fél óra alatt összesütjük.
Nem kell lefedni, csak addig sütjük, míg a tejföl szép színt kap.

9. lépés

Rakott savanyú káposzta elkészítés 9. lépés képe

Hagyjuk pár percet hűlni, és akkor szépen adagolhatjuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem