Rakott palacsinta
Rakott palacsinta
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 8 evőkanál
  • Knorr Házias Tyúkhús Levesalap - 1 darab
  • tojás - 2 darab
  • cukor - 1 evőkanál
  • tej - 3 darab
  • szárított gomba - 50 gramm
  • búzaliszt - 3 darab
  • hagyma - 2 darab
  • hajdina kása - 1 darab
  • élesztő - 30 gramm

Elkészítés:

  1. Készítsük el a tésztát a megadott alapanyagokból, és tegyük félre meleg helyre 3 órára, időnként keverjük át. A gombát áztassuk be.
  2. A kását főzzük meg vízben, hozzáadva a Knorr házias tyúkhús levesalapot
  3. A korábban beáztatott gombát főzzük meg, vágjuk apróra és süssük meg a közben apróra vágott hagymával, majd az egészet keverjük bele a kásába.
  4. A tésztából süssünk forró margarinon vastag palacsintákat.
  5. Hőálló edényben helyezzük el a palacsintát, rá egy réteg kását, és ezt ismételjük felváltva. Alul és felül is kenjük meg margarinnal, és süssük 200 fokos sütőben 20 percig. Várjunk, amíg kicsit hűl, majd tálaljuk úgy felvágva, mint egy tortát.