Feltöltve:

Rakott padlizsán

timer 50
mood Könnyű
person 5 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

közepes padlizsán4 darab
olívaolaj5 evőkanál
darálthús50 dekagramm
Knorr Bolognai spagetti alap XXL1 csomag
kockázott paradicsom konzerv1 doboz
száraz vörösbor2 dl
6-7 cm-es egész fahéj1 darab
tej5 dl
Rama Vajas Íz10 dekagramm
liszt10 dekagramm
őrölt szerecsendió2 csipetnyi
tojássárgája2 darab
juh vagy kecskesajt15 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A megmosott padlizsánt vágjuk 1 cm vastag szeletekre, enyhén sózzuk és tegyük félre 10-15 percre.

  2. 2. lépés

    2 evőkanál olivaolajban pirítsuk meg a darált húst, ízesítsük 1-2 csipet sóval. Adjuk hozzá a vörösbort és közepes lángon addig pároljuk, amíg a folyadék fele elpárolog.

  3. 3. lépés

    Adjuk hozzá a paradicsom konzervet, a dobozt öblítsük ki fél deci vízzel, ezt is öntsük hozzá. Keverjük hozzá az XXL Knorr Bolognai alapot, adjuk hozzá a fahéjat. Félig lefedve, időnként megkeverve pároljuk 10 percig.

  4. 4. lépés

    A besózott padlizsánszeleteket papírtörlőn szárítsuk meg, enyhén nyomkodjuk is meg, hogy a nagyja folyadék kijöjjön belőle. Hevítsünk fel egy nagyobb serpenyőt, öntsünk bele 1-2 evőkanál olivaolajat és süssük meg a padlizsánszeleteket, oldalanként 2-2 percig. Szükség szerint az olivaolajat pótoljuk. A megsült szeleteket tegyük papírtörlőre.

  5. 5. lépés

    Egy lábosban olvasszuk fel a margarint, adjuk hozzá a lisztet és folyamatosan kevergetve pirítsuk 3-4 percig. Kevergetés közben öntsük hozzá lassan, de folyamatosan az 5 dl meleg tejet. Továbbra is folyamatosan kevergetve alacsony közepes lángon forraljuk 3-5 percig. Húzzuk félre, ízesítsük 1 csapott tk sóval, fűszerezzük szerecsendióval, morzsoljuk bele a kecskesajtot, keverjük el, majd keverjük hozzá a tojássárgákat.

  6. 6. lépés

    Egy hőálló tál aljába tegyünk egy réteg sült padlizsánt. Terítsük el rajta a húsos ragut, majd fedjük be a maradék padlizsán szeletekkel. Simítsuk rá a sajtos besamel mártást.

  7. 7. lépés

    Tegyük 180°C-ra előmelegített sütőbe, süssük 20-25 percig, amíg a teteje aranybarnára sül.

  8. 8. lépés

    Tálalás előtt pihentessük 5-10 percig.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Rakott zöldbab

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1

Rakott cukkini

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Rakott zöldség

timer 80"
mood Közepes
thumb_up 0

Rakott káposzta

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0

Tarhonyás rakott zöldbab

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0

Rakott savanyú káposzta

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0

Rakott padlizsán

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Kapros rakott zöldbab

timer 80"
mood Közepes
thumb_up 0

Rakott kelkáposzta

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0

Takarékos rakott brokkoli

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Rakott karfiol

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Rakott karfiol

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Rakott karfiol kolbásszal

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Sajtos rakott karfiol

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0

Rakott zöldborsó

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0

Zöld - fehér rakottas

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Színes rakottas

timer 55"
mood Közepes
thumb_up 0

Rakott spárga

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Rakott kelkáposzta

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0

Olaszos rakott tök

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0