Rakott padlizsán a Főételek kategóriában
Héjában megfőzzük a burgonyát, megtisztíjuk és karikára szeleteljük.A paradicsomot felkockázzuk.
A padlizsánt megmossuk szárát levágjuk és felkarikázzuk. Besózzuk, szűrőbe tesszük, hogy az esetleges keserű ízét elveszítse és állni hagyjuk.
Ezalatt a megtisztított, felkockázott vöröshagymát egy evőkanál olajon üvegesre pirítjuk rátesszük a darálthúst sózzuk, borsozzuk és 2 teáskanál fűszerkeveréket adunk hozzá. Mikor a hús kifehéredett hozzáadjuk a paradicsomot egy csipet cukrot a bort és fél órát főzzük.
Elkészítjük a besamelt. A margarint teflon edényben felolvasztjuk hozzáadjuk a lisztet. Világos rántást készítünk. Mikor a liszt habzani kezd felöntjük a forró tejjel, habverővel csomó mentesre keverjük. Sózzuk, borsozzuk, kiforrraljuk. Tejbegríz sűrűségűnek kell lenni.
A padlizsán szeleteket lemossuk, papírtörlőn megszárítjuk. Mindkét oldalát megkenjük olajjal és grillserpenyőben megsütjük. Összeállítjuk a rakottast. Tepsi aljára tesszük a felkarikázott főtt burgonyát a húsos-paradicsomos ragut, rá a megsütött padlizsán szeleteket. Tetejére a besamelt és a reszelt sajtot. 180 fokos sütőben 40-50 perc alatt készre sütjük.