Rakott makaróni bolognai szósszal
Rakott makaróni bolognai szósszal
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Knorr Bolognai spagetti alap - 1 darab
  • tejföl - 2 dl
  • vöröshagyma - 1 darab
  • sajt - 5 dekagramm
  • zsír - 1 evőkanál
  • tészta - 25 dekagramm
  • paradicsomlé - 2 dl
  • étolaj - 1 evőkanál
  • hús - 25 dekagramm

Elkészítés:

  1. Kifőzzük a tésztát kb. 2 liter forrásban lévő vízben, amihez egy evőkanál étolajat és egy mokkáskanál sót adtunk.
  2. Közben az apróra vágott vöröshagymát a zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst, 30 percig pároljuk, majd lepirítjuk. Hozzáadjuk a Knorr alapot, a 2 dl paradicsomlét és kb. egy dl vizet, majd készre sütjük.
  3. A sütőedénybe belerakunk egy sor makarónit, rá a szószt, majd ismét makarónit.
  4. A tejfölben elkeverjük a sajtot és a tészta tetejére kenjük.
  5. 180 C fokos sütőben kb. 15 percig pirítjuk.