Rakott lepcsánka
Rakott lepcsánka
  • timer80 perc
  • moodKözepes
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 2 dl
  • vöröshagyma - 1 darab
  • tojás - 1 darab
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • burgonya - 3 darab
  • búzaliszt - 5 evőkanál
  • darált sertéshús - 20 dekagramm
  • Globus Ketchup - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. A krumplikat meghámozzuk és "alma reszelőn" lereszeljük. Hozzáütünk egy tojást, sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a tejfölt, a kockára vágott hagymát és végül a lisztet. Jól összedolgozzuk. Olajozott palacsintasütőben 2 lepényt sütünk a tésztából, úgy hogy amikor a sütőbe tettük a tésztát egy kanállal kör alakúra szétnyomkodjuk. Kb 10 perc alatt átsütjük mindkét oldalát.
  2. Közben a hagymát felkockázzuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát és fél pohár vízzel felöntjük. Beletesszük a húst, sóval, borssal, delikáttal és zúzott fokhagymával ízesítjük. Amikor a pörkölt felfőtt adunk hozzá egy evőkanál ketchupot. Kb 45 perc alatt megfőzzük.
  3. A lepcsánkát egy tányérra tesszük, beterítjük a pörkölttel és a tetejére tejfölt teszünk.