Rakott krumpli extrákkal
Rakott krumpli extrákkal
  • timer80 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 4 dl
  • tojás - 5 darab
  • sajt - 20 dekagramm
  • burgonya - 1 kilogramm
  • bacon - 15 dekagramm
  • száraz kolbász - 20 dekagramm

Elkészítés:

  1. A burgonyát, ha régi, akkor héjában, ha új, akkor meghámozva, felkarikázva sós vízben megfőzzük.
  2. 3 tojássárgáját összekeverünk fél liter tejföllel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  3. A tojásfehérjéből, egy csipet sóval kemény habot verünk.
  4. A maradék két tojást megfőzzük.
  5. A kolbászt felkarikázzuk, a bacon szalonnát felkockázzuk.
  6. Egy margarinnal kikent jénai tálba öntjük a felkarikázott burgonyát, a kolbászt, és a felszeletelt tojást. Összekeverjük a tejföllel, majd óvatosan hozzáadjuk a felvert habot.
  7. Tetejét megszórjuk a sajttal és a felkockázott baconnel.
  8. 180 fokos előmelegített sütőben, addig sütjük, míg a sajt megpirul a tetején.