Rakott kolbászos polenta
Rakott kolbászos polenta
  • timer55 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 1 dl
  • Knorr Tyúkhúsleveskocka - 1 darab
  • olívaolaj - 1 evőkanál
  • sajt - 15 dekagramm
  • paprika - 2 darab
  • lilahagyma - 2 darab
  • sűrített paradicsom - 1 evőkanál
  • kukoricadara - 30 dekagramm
  • csípős kolbász - 1 darab

Elkészítés:

  1. A húsleveskockát feloldjuk 9 dl forró vízben. A kukoricadarát hőálló edénybe tesszük, ráöntjük a forró vizet és lefedve, a mikrohullámú sütőben 900 watton 10 percig melegítjük. Félidőben egyszer megkeverjük.
  2. A lilahagymát apróra vágjuk. A piros paprikát vékony szeletekre vágjuk, a kolbászt felkarikázzuk.
  3. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, beletesszük a lilahagymát, majd pár perc alatt üvegesre pároljuk.
  4. Hozzáadjuk a paprikacsíkokat, valamint a kolbászt és a paradicsompürét. Ízlés szerint sózzuk, majd felöntjük 1 dl vízzel és lefedve 10 percig pároljuk.
  5. A megfőtt kukoricadarát tűzálló tálba szedjük és a tetejére halmozzuk a kolbászos ragut.
  6. A tejfölt összekeverjük a reszelt sajttal és a tetejére simítjuk. 190 fokos sütőben körülbelül 30 perc alatt átsütjük. Akkor jó, ha a sajt a tetején egy kicsit megpirul.