Rakott kellel töltött rántott palacsinta
Rakott kellel töltött rántott palacsinta
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 2 evőkanál
  • zsemlemorzsa - 50 gramm
  • vöröshagyma - 1 darab
  • tojás - 2 darab
  • olaj - 6 evőkanál
  • tej - 50 milliliter
  • liszt - 1 evőkanál
  • rizs - 200 gramm
  • petrezselyem - 1 csokor
  • kelkáposzta - 1 darab
  • hús - 500 gramm

Elkészítés:

  1. A rizzt kisebb edényben 2 evőkanál olajon pirítsuk meg, engedjük fel 400 ml forró vízzel, majd sózzuk meg és fedjük le. Lassan főzzük 5-10percig, majd húzzuk le a tűzről és fedő alatt pihentessük. A káposztát szedjük leveire, vágjuk ki a torzsáját. A leveleket tegyük forró, sós vízbe, forrázzuk, majd csepegtessük le. A húsraguhoz a hagymát hámozzuk meg, vágjuk finomra és forró olajon pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a darált húst, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk, amíg elfő a leve. Szórjuk rá a lisztet, majd a tejjel és a tejföllel keverjük simára. Egyet forraljunk rajta, majd keverjük össze a párolt rizzsel és a felaprított petrezselyemmel.
  2. A palacsintához keverjük simára a tojást a liszttel és a tejjel. Kiolajozott serpenyőben a szokásos módon süssük meg a palacsintákat. A káposztaleveleket helyezzük a palacsintára, kenjük meg a rizses húsraguval, a széleit behajtva tekerjük fel, majd hagyományos módon, lisztbe, tojásba, morzsába forgatva panírozzuk be és bő forró olajban süssük aranybarnára.