Rakott kelkáposzta
Rakott kelkáposzta
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • 1 kisebb kelkáposzta - 70 dekagramm
  • darálthús - 50 dekagramm
  • rizs - 15 dekagramm
  • Knorr Pörköltízesítő kocka - 4 darab
  • Delikát ételízesítő - 2 teáskanál
  • Tojás - 1 darab
  • kis pohár tejföl (150-170 g) - 1 darab
  • Olaj - 2 evőkanál

Elkészítés:

  1. Forraljunk fel 1.5 liter vizet, eközben a kelkáposztát vágjuk vékony csíkokra.
  2. A forrásban levő vizet ízesítsük 2 tk Delikáttal, tegyük bele a kelkáposztát, főzzük 3-4 percig. Szedjük ki szűrőkanállal.
  3. A forrásban lévő káposzta vízében főzzük félpuhára a rizst (kb. 10-12 perc).
  4. Ezalatt pirítsuk meg olajon a darált húst, adjuk hozzá a Knorr Pörkölt kockákat, és 1.5 dl vizet. Lassú tűzön pároljuk 4-5 percig.
  5. Egy hőálló tepsi aljára terítsük ki a kelkáposztát. Tegyük rá a leszűrt, félig főtt rizst, majd borítsuk be a darált hússal.
  6. A tejfölt keverjük simára a tojással, ízlés szerint tehetünk bele 1 kis kanál fűszerpaprikát is.
  7. A tejföllel kenjük meg a húst. Tegyük 175°C-ra előmelegített sütőbe és süssük készre 30 perc alatt.