Feltöltve:

Rakott kelkáposzta

timer 60
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

1 kisebb kelkáposzta70 dekagramm
darálthús50 dekagramm
rizs15 dekagramm
Knorr Pörköltízesítő kocka4 darab
Delikát ételízesítő2 teáskanál
Tojás1 darab
kis pohár tejföl (150-170 g)1 darab
Olaj2 evőkanál

A rakott kelkáposztáról
A kelkáposzta a magyar konyha egyik legjellegzetesebb zöldsége, amiből ízletes, finom ételeket készíthetünk. A kelkáposzta egyik legismertebb elkészítési módja a rakott kelkáposzta. Egy nagy adag kelkáposzta 100%-ban fedezi egy átlagos ember napi A- és C-vitamin szükségletét. A kelkáposzta tökéletes rostforrás, mely jó hatással van az emésztési problémákra. A kelkáposzta remek csonterősítő, hála a magas kálcium és magnézium tartalmának. A rakott ételek azért jók, mert szinte lehetetlen elrontani őket. Ha valami egyszerű kelkáposztás ételre vágysz, akkor a rakott kelkáposzta tökéletes választás! Aki szereti a rakott kelkáposztát, az ebben a receptben biztosan nem fog csalódni! A rakott kelkáposzta sokféle módon elkészíthető, de ha ezt a receptet elkészítjük, akkor biztosan nem akarjuk majd ezután túlbonyolítani! A rakott kelkáposzta télen és nyáron is elkészíthető, hiszen minden évszakban könnyen, és olcsón beszerezhető. Mivel nem feltétlenül kell hozzá hús, így nagyon kevés pénzből is kihozhatunk egy nagyon finom és laktató ebédet. Ha nem szeretnénk nagy adag rakott kelkáposztát készíteni, akkor elég, ha csak a fele kelkáposztát használjuk fel, a másik felét nyugodtan elkészíthetjük egy héttel később is, mert addig bőven eláll. Fontos, hogy a rakott kelkáposzta előkészítése után fél óráig tegyük be a sütőbe, majd ezt követően fóliával letakarva süssük tovább! A legvégén pedig öntsünk a rakott kelkáposztára bőségesen a tejfölt és akár megszórhatjuk sajttal is. Ekkor a fóliát már távolítsuk el. A tálaláskor locsoljuk meg chili szósszal, ha szeretjük a pikáns ízeket.

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Forraljunk fel 1.5 liter vizet, eközben a kelkáposztát vágjuk vékony csíkokra.

  2. 2. lépés

    A forrásban levő vizet ízesítsük 2 tk Delikáttal, tegyük bele a kelkáposztát, főzzük 3-4 percig. Szedjük ki szűrőkanállal.

  3. 3. lépés

    A forrásban lévő káposzta vízében főzzük félpuhára a rizst (kb. 10-12 perc).

  4. 4. lépés

    Ezalatt pirítsuk meg olajon a darált húst, adjuk hozzá a Knorr Pörkölt kockákat, és 1.5 dl vizet. Lassú tűzön pároljuk 4-5 percig.

  5. 5. lépés

    Egy hőálló tepsi aljára terítsük ki a kelkáposztát. Tegyük rá a leszűrt, félig főtt rizst, majd borítsuk be a darált hússal.

  6. 6. lépés

    A tejfölt keverjük simára a tojással, ízlés szerint tehetünk bele 1 kis kanál fűszerpaprikát is.

  7. 7. lépés

    A tejföllel kenjük meg a húst. Tegyük 175°C-ra előmelegített sütőbe és süssük készre 30 perc alatt.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Paradicsomban sült csirkecombok

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1

Gratin Dauphinoise

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0

Rakott káposzta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1

Csirkemellel rakott burgonya

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 5

Bolognai rizses egytál sütőben

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Krumplis muszaka

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kolbászos lebbencs tálban sütve

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 1

Rakott zöldbab

timer 55"
mood Közepes
thumb_up 0