Feltöltve:

Rakott kelkáposzta

timer 85
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tejföl2 dl
vöröshagyma1 darab
olívaolaj4 evőkanál
Delikát ételízesítő1 evőkanál
rizs30 dekagramm
kelkáposzta1 darab
darált hús20 dekagramm
őrölt piros paprika1 teáskanál

Rakott kelkáposzta a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A megtisztított kelkáposztát leveleire szedjük, és vízben kicsit előfőzzük.

2. lépés

Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, pirospaprikát teszünk rá, és hozzákeverjük a darálthúst.

3. lépés

Ízesítjük ételízesítővel, sóval, borssal, és 1 dl vízzel felöntjük, majd 25 percig főzzük.

4. lépés

Ezalatt a rizst mossuk át, és csöpögtessük le, majd kevés olajon pirítsuk meg.
Öntsünk rá annyi vízet, hogy legalább 1 cm-rel ellepje.
Fedjük le, és kis lángon 10 percig főzzük. Ezután vegyük le a tűzről, és hagyjuk állni.

5. lépés

Ha a hús elkészült, keverjük el a rizzsel.

6. lépés

Egy tepsit kikenünk olajjal, és belefektetjük a kelkáposzta-leveleket.
Rásimítjuk a húsos rizst, és befedjük kelkáposztalevéllel.

7. lépés

Rakott kelkáposzta elkészítés 7. lépés képe

A tetejére tejfölt teszünk, pirospaprikával meghintjük, és 200 fokos előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem