Rakott kelkáposzta a Főételek kategóriában
A megtisztított kelkáposztát leveleire szedjük, és vízben kicsit előfőzzük.
Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, pirospaprikát teszünk rá, és hozzákeverjük a darálthúst.
Ízesítjük ételízesítővel, sóval, borssal, és 1 dl vízzel felöntjük, majd 25 percig főzzük.
Ezalatt a rizst mossuk át, és csöpögtessük le, majd kevés olajon pirítsuk meg.
Öntsünk rá annyi vízet, hogy legalább 1 cm-rel ellepje.
Fedjük le, és kis lángon 10 percig főzzük. Ezután vegyük le a tűzről, és hagyjuk állni.
Ha a hús elkészült, keverjük el a rizzsel.
Egy tepsit kikenünk olajjal, és belefektetjük a kelkáposzta-leveleket.
Rásimítjuk a húsos rizst, és befedjük kelkáposztalevéllel.