Rama Vajas Íz | 1 evőkanál |
---|---|
tejföl | 450 gramm |
vöröshagyma | 3 darab |
majoránna | csomag |
tojás | 2 darab |
olaj | 1 dl |
szalonna | 30 dekagramm |
őrölt paprika | 2 evőkanál |
Delikát ételízesítő | 2 evőkanál |
rizs | 10 dekagramm |
só | 1 evőkanál |
Knorr Fokhagymás Ízbomba | 1 darab |
darált sertéshús | 80 dekagramm |
kelkáposzta | 1 kilogramm |
őrölt bors | 1 evőkanál |
lecsó | 1 dl |
Rakott kelkáposzta a Főételek kategóriában
A szalonnát felszeleteljük és bevagdossuk, 0,5 dl olajon megpirítjuk, utána 1 apróra vágott hagymával összepirítjuk. 1 kiskanáé őrölt paprikát teszünk rá és felöntjük fél dl vízzel. Közben a kelkáposztát megtisztítjuk, megmossuk és felszeleteljük kb. 5 mm vastagságúra. Hozzáadjuk a hagymás szalonnához a kelkáposztát, fél kanál sót, fél kanál Delikátot, és úgy összepároljuk, hogy ne maradjon lé rajta.
A rizst közben megfőzzük Delikátos vízben, majd ha kész, leszűrjük.
Egy másik edénybe beleöntjük a megmaradt olajat, belerakjuk az apróra vágott hagymát, jól megpirítjuk, átesszük a lecsót, a fűszereket és 1 dl vízzel felengedjük. Belerakjuk a darált húst és puhára főzzük. Ha kész, összekeverjük a rizzsel és beleütjük a nyers tojásokat, ezt is jól összekeverjük.
Egy jénai tálat kikenünk a Rámával és beszórjuk a zsemlemorzsával. Először a kelkáposzta felét rakjuk bele egyenletesen a tál aljába. Utána a rizses pörköltet, majd a kelkáposzta másik felét. A tetejét bekenjük a tejföllel, majd rátesszük a kelkáposztával együtt főtt szalonnát.
20 perc alatt 200 fokon összesütjük.