Rakott kelkáposzta
Rakott kelkáposzta
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 4 dl
  • sajt - 30 dekagramm
  • rizs - 30 dekagramm
  • kelkáposzta - 1 darab
  • darált sertéscomb - 70 dekagramm

Elkészítés:

  1. A kelkáposztát megtisztítjuk,torzsáját kivágjuk,leveleire szedjük ,leöblítjük. Enyhén sós vízben feltesszük főni.
  2. A darált húst forró olajon, sóval,borssal ízesítve jól zsírjára sütjük, a végén hozzáadunk 1 tk.őrölt pirospaprikát. Közben a rizst készre pároljuk.
  3. Egy tepsit kiolajozzunk, a megfőtt kel leveleket leszűrjük, és megterítjük vele a tepsi alját. Rászórjuk a rizst és elterítjük,majd a darált húst. A végén beterítjük kel levéllel és meglocsoljuk tejföllel és félig megsütjük előmelegített sütőben. Félidőben kivesszük, és megszórjuk reszelt sajttal ismét sütjük amíg a sajt aranybarnára pirul