Feltöltve:

Rakott kel

timer 50
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 2

Hozzávalók

petrezselyem zöld1 csokor
tejföl1 darab
Olaj2 evőkanál
babérlevél2 darab
Knorr Pörköltízesítő kocka1 darab
rizs150 gramm
Hagyma1 darab
fűszerpaprika1 evőkanál
kelkáposzta1 darab
darált hús500 gramm

A rakott kelről
A rakott kel egy olyan étel, amit általában vagy nagyon szeretünk vagy legszívesebben teljesen elkerülnénk. Egy szuper rakott kel titka a fűszerezésben és a jó minőségű hozzávalók kiválasztásában rejlik. A rakott kel általában darált hússal készül, de akár csirke falatokat is adhatunk hozzá. Sőt, a vegetáriánus verziója is szuper, hiszen a rakott kel hús nélkül is elkészíthető.
A rakott kel bármilyen évszakban szuper étel. A hozzávalók könnyen beszerezhetők szinte bármikor és nem terheli meg különösebben a pénztárcánkat sem.
Ha diétázunk, használhatunk hozzá valamilyen zsírszegényebb húst, csirkét vagy pulykát például. A diétás rakott kel esetében a tejfölt helyettesíthetjük például joghurttal. Így is nagyon finom lesz!
Ha szeretnénk egy kicsit eltérő ízhatást, a rakott kelt kínai kelből is elkészíthetjük. Nem változik meg radikálisan az étel íze, de mégis más lesz a végeredmény.
A rakott kel szuper fogás egy átlagos hétköznapon. Akár egy nappal korábban is elkészíthetjük, így az ízek még jobban összeérnek. Különösen jó, hogy ezt az ételt, akár csak a többi rakott fogást, igen nehéz elrontani. Kezdő háziasszonyok is könnyen elkészíthetik.
Tálaláskor kínáljunk a rakott kell mellé valamilyen savanyúságot. Kovászos uborka, karfiol de akár egy kis savanyított cékla is remek társa lehet.
Ha megmarad a kelből, készíthetünk belőle később egy kelkáposzta-főzeléket például, ha pedig a húsból lesz több, felhasználhatjuk a későbbiekben egy finom húsos raguhoz.

Elkészítés

1. lépés

A rizst főzzük meg.

2. lépés

Közben vágjuk apróra a hagymát és pirítsuk meg egy kevés olajon egy serpenyőben. Adjuk hozzá a babérlevelet és a darált húst. Pirítsuk a húst fehéredésig.

3. lépés

Majd adjuk hozzá a pörköltkockát és a fűszerpaprikát. Jól keverjük el. Kislángon rotyogtassuk a húst 6-8 percig, időnként megkeverve.

4. lépés

Ha megfőtt a rizs, keverjük össze a hússal. Kóstoljuk meg és ízesítsük egy kis Delikáttal, ha szükséges.

5. lépés

Egy fazékban forraljunk föl vizet. Sózzuk meg. A kelkáposzta leveleit mossuk meg és 30-40 másodpercig tegyük a lobogó vízbe.Majd szűrjük le.

6. lépés

Tegyük a levelek felét egy sütőtál, vagy mélyebb tepsi aljára. Erre tegyük a húst, majd fedjük be a maradék káposzta levelekkel.

7. lépés

A tejfölt keverjük ki egy kis vízzel és öntsük a káposzta tetejére. Tegyük 190 fokos sütőbe 20-25 percre. Ha kivettük, hagyjuk picit állni, hogy szép darabokat tudjunk belőle vágni. Tálaljuk egy kis plussz tejföllel.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem