Rakott karfiol paprikásan
Rakott karfiol paprikásan
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • petrezselyem zöld - 1 csokor
  • tejföl - 2 darab
  • karfiol - 1 darab
  • olaj - 2 evőkanál
  • Knorr Pörköltízesítő kocka - 1 darab
  • rizs - 25 dekagramm
  • hagyma - 1 darab
  • fűszerpaprika - 1 teáskanál
  • darált hús - 50 dekagramm

Elkészítés:

  1. A rizst öblítsük le jól és főzzük meg Delikáttal ízesített vízben.
  2. Tegyünk föl a karfiolnak is bő sós vizet, és főzzük meg a rózsáira szedett karfiolt roppanósra pár perc alatt.
  3. Ezalatt vágjuk apróra a hagymát és forró olajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a húst. Dobjuk rá a pörköltkockát és pirítsuk meg a húst fehéredésig. Vágjuk apróra a petrezselyem zöldet és adjuk a húshoz.
  4. Egy margarinnal kikent hőálló edény aljára tegyük a rizst, majd erre a húst. Erre jöhetnek a karfiolrózsák. Végül öntsük le az egészet a simára kikevert tejföllel. Tegyük 200 fokos sütőbe 10-15 percre, és süssük össze, míg a tejföl elkezd kicsit barnulni. Tálaláskor megszórhatjuk édes fűszerpaprikával.