Rakott karfiol paprikásan a Főételek kategóriában
A rizst öblítsük le jól és főzzük meg Delikáttal ízesített vízben.
Tegyünk föl a karfiolnak is bő sós vizet, és főzzük meg a rózsáira szedett karfiolt roppanósra pár perc alatt.
Ezalatt vágjuk apróra a hagymát és forró olajon pirítsuk meg.
Adjuk hozzá a húst. Dobjuk rá a pörköltkockát és pirítsuk meg a húst fehéredésig.
Vágjuk apróra a petrezselyem zöldet és adjuk a húshoz.
Egy margarinnal kikent hőálló edény aljára tegyük a rizst, majd erre a húst. Erre jöhetnek a karfiolrózsák. Végül öntsük le az egészet a simára kikevert tejföllel.
Tegyük 200 fokos sütőbe 10-15 percre, és süssük össze, míg a tejföl elkezd kicsit barnulni. Tálaláskor megszórhatjuk édes fűszerpaprikával.