Rakott karfiol a Főételek kategóriában
Megfőzzük a karfiolt, leszűrjük és a felét a pataki tál aljába tesszük, majd egyenletesre nyomkodjuk.
A rizst előre kifőzzük és leszűrjük. A következő rétegnek a fele rizst tegyük. Egyengessük azt is el.
A már kész pörköltet leszűrve ledaráljuk, majd visszaöntjük a darált húst a szaftba.
Összekeverjük, majd az egészet rálapátoljuk a rizs tetejére. Egyengessük el, majd tegyük rá a maradék rizst és ismét elegyengetjük.
És jöhet az utolsó réteg, a maradék karfiol. Egyengessük el ezt is.
Ezek után a tejfölt öntsük egy tálba, üssük hozzá a tojás és keverjük el.
Öntsük a tetejére és simítsuk el.
Végül reszeljünk rá 5 dkg sajtot.
Előmelegített sütőben 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük.