Rakott karfiol
Rakott karfiol
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 3 evőkanál
  • tejföl - 2 dl
  • karfiol - 1 kilogramm
  • tojás - 7 darab
  • olaj - dl
  • Delikát ételízesítő - 1 evőkanál
  • rizs - 10 dekagramm
  • hagyma - 2 darab
  • só - 1 evőkanál
  • trappista sajt - 15 dekagramm
  • őrölt bors - 1 teáskanál
  • pulyka darált hús - kilogramm

Elkészítés:

  1. A karfiolt rózsájára szedjük, megmossuk és sós vízben megfőzzük. A tojást sós, a rizst delikátos vízben külön megfőzzük. A darált húsból pörkölt alapot főzünk, és az átszűrt rizzsel és egy nyers tojással jól összekeverjük. Egy nagy jénai tálat kikenünk Rámával és megszórjuk zsemlemorzsával. A fele karfiolt beletesszük, rátesszük a karikákra vágott tojást, a tojásra a pörköltet, arra pedig ismét karfiolt. A tejfölt kicsit megsózzuk, teletesszük a két nyers tojást, jól összekeverjük és a karfiolra öntjük. Rama darabokat teszünk a tetejére, majd rászórjuk a reszelt sajtot. 20 perc alatt 200 fokon készre sütjük.
  2. A darált húsból pörkölt alapot főzünk, és az átszűrt rizzsel és egy nyers tojással jól összekeverjük. Egy nagy jénai tálat kikenünk Rámával és megszórjuk zsemlemorzsával. A fele karfiolt beletesszük, rátesszük a karikákra vágott tojást, a tojásra a pörköltet, arra pedig ismét karfiolt. A tejfölt kicsit megsózzuk, teletesszük a két nyers tojást, jól összekeverjük és a karfiolra öntjük. Rama darabokat teszünk a tetejére, majd rászórjuk a reszelt sajtot. 20 perc alatt 200 fokon készre sütjük.