Feltöltve:

Rakott karfiol

timer 60
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz10 dekagramm
karfiol1 darab
vöröshagyma1 darab
majoránna1 csipetnyi
cukor1 csipetnyi
fokhagymagerezd3 darab
liszt10 dekagramm
1 csipetnyi
darált pulykahús40 dekagramm
fekete őrölt bors1 csipetnyi
12%-os tejföl2 dl
napraforgó étolaj1 dl
füstölt sajt15 dekagramm
1,5%-s tej6 dl
egész tojás2 darab

Rakott karfiol a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A karfiolt sós cukros vízben roppanósra főzzük, a levét leszűrjük.Olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát,a lereszelt fokhagymát,és a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majorannával, és kevés víz hozzáadásával fedő alatt megpároljuk.

2. lépés

Elkészítjüka besamelmártást. A margarint pezsdülésig forrósítjuk, a liszttel együtt kb 2 percig pirítjuk, felengedjük a forró tejjel, és lassú tűzön krémmé keverjük. A tejfölt a tojással,a reszelt sajttal, és a még meleg mártással együtt simára keverjük.

3. lépés

A megfőtt karfiol felét tűzálló tálba helyezzük, a darált húst egyenletesen elosztjuk rajta, a karfiol másik felével beborítjuk, majd a mártással meglocsoljuk.180 fokon sütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem